Sinterklaas is "overleden"

Ik vroeg het op me Twitter een paar week geleden al af: haalt Dylans geloof in Sinerklaas 5 december van dit jaar nog? Nee, het is vandaag gesneuveld. Toen ik Dylan van school haalde vanmiddag en we naar de auto liepen, vroeg hij me of het klopte wat zijn vriendje had verteld, nl dat Sinterklaas dood is en dat grote kinderen verkleed zijn als Sinterklaas en Zwarte Pieten. Oef. Ik stond met de mond vol tanden, ontweek het antwoord met het eerste wat me te binnen schoot, om me te kunnen beraden op het antwoord. Brenny en ik zijn er eensgezind in: we liegen niet tegen Dylan. En dus was het uur U aangebroken. Er kwamen al steeds meer vragen de laatste tijd.....
 
...als: "Hoe kan het dat Sinterklaas weet wat een kind wil hebben?" en "Hoe kan 't dat Sinterklaas niet dood gaat?" Deze vragen zijn door ons vakkundig ontweken (zelfs dat voelt soms als liegen), maar toen hij me vanmiddag vroeg of het waar was wat ie had gehoord, was er geen houwen meer aan. Dus toen we aan tafel zaten ben ik terug gekomen op zijn vraag, en legden we uit hoe de vork in de steel zat. Je had die ogen moeten zien! Zo groot als schoteltjes. En even later tranen. Heel even maar. Daarna vooral véél vragen! Dat is Dylan ten voeten uit, die wil altijd alles weten. Maar vooral de vraag: waarom hebben jullie me dat niet eerder verteld! Ons antwoord? Omdat dat de traditie is in Nederland. Want als we dat jou hadden verteld had gelijk jouw hele kleuterklas het geweten. Toen Brenny en ik er vanavond nog even over napraatten, zei hij dat ie het best raar vond dat we dat in Nederland zo doen, kinderen voorliegen. En ik vind dat eigenlijk ook. Je kunt toch ook vertellen dat het een feest is ter ere van een man die long gone is maar dat we nog steeds verkleedpartijen houden. Zou toch prima kunnen? Aan de ene kant wil je dat je kind niet liegt, maar over Sinterklaas wordt rustig gelogen. Why? Het feest wordt er toch niet minder leuk van als je kinderen gewoon zou zeggen hoe het is? Nou ja, whatever, het is zoals het is. Het besef is volgens ons nog niet helemaal tot Dylan doorgedrongen, maar dat hoeft ook niet. We gaan hoe dan ook zondag een gezellig Sinterklaasfeest vieren!

Comments   

#9 Ellen 2011-11-13 12:27
Aha! Ik snap nu dat je het over de \'nieuwe\' Sinterklaas hebt! Vind je het zo erg dat Bram van der Vlugt sinterklaas niet meer speelt? Kan ik me voorstellen, hij deed het geweldig. Maar we zullen het er mee moeten doen! groetjes!
Quote
#8 manal 2011-11-13 12:19
hoe bedoel je fijne sinterklaastijd echte sinterklaas is dood en er in nu een valse sinterklaas dat vind ik wel erg ik wil terug de echte sinterklaas
Quote
#7 manal 2011-11-13 12:16
ellen antwoord op m,en vraag ik wil het weten
Quote
#6 Ellen 2011-11-13 09:17
Hoi Manal! Ik geloof dat we elkaar nog steeds niet begrijpen, maar dat is niet erg. Ik wens je een heel fijne sinterklaastijd! Groetjes!
Quote
#5 manal 2011-11-12 11:43
20 jaar ik ben al getrouwt maar kun je dat vertellen wie heeeft sinterklaas dood gemaakt nu is er een valse sinterklaas en als de kleine kinderen dat weten dat echte sinterklaas dood is worden ze verdrietig en ze krijgen geen cadootjes meer dat vind ik wel erg en wie sinterklaas heeft dood gemaakt die zal wel zien wat ik ga doen
Quote
#4 Ellen 2011-11-12 10:23
Hoe oud ben je Manal?
Quote
#3 manal 2011-11-11 13:02
wie heeft sinterklaas dood gemaakt
Quote
#2 Ellen 2011-11-11 06:40
Ik snap je bericht niet Manal! Wat bedoel je?
Quote
#1 manal 2011-11-11 06:39
:( door wa is sinterklaas dood
Quote

Add comment


Security code
Refresh