Liefde

Daar lig je.
Te slapen op de bank.
Sjonge wat kan een kind een liefde genereren in een mens!
Want dat is wat ik voel lieve Dylan, intense liefde voor je.
De dag trekt aan me voorbij, de herinneringen aan wat we beleefd hebben. Hoe ik je heb zien voorlezen voor de klas tijdens de kerstbrunch. Hoe je vanavond in het restaurant je bord met kipnuggets compleet leeg at (unicum).
Hoe je aan het genieten was van de sneeuw vandaag (en ook een paar keer flink op je bek ging).
Hoe je vanochtend hoofdpijn had omdat je opzag tegen vandaag.
Maar dan verspringt het beeld naar een ruimer perspectief, en word ik me bewust van de enorme liefde die je in me genereert, niet alleen mijn liefde voor jou....
 
....maar ook de liefde voor mezelf. Hoe je me door je puurheid, wees (en wijst) op de blokkades in mij. En hoe ik daardoor mezelf beter leer kennen en meer lief kan hebben. En daardoor niet alleen mezelf, maar ook meer de wereld en alles wat er op leeft liefheb. Hoe mijn hart groter is geworden door je, meer verbonden met het geheel. Met alle moeders, met alle kinderen, met alle vaders. Met iedereen dus.
Dat alles gaat door me heen, terwijl ik kijk naar je slapende gezicht. Ik dank je lieve Dylan, voor alles wat je mij, en alles en iedereen om je heen komt brengen, gewoon door wie je bent. Je bent een van de grootste geschenken in mijn leven. Ik ben intens dankbaar dat jouw levenspad het mijne kruist.Je bent niet "van" me, je bent alleen "bij" me, zolang als je dat wilt en nodig vindt. Wat een geschenk. Wat is het leven mooi......Mede door jou geniet ik er steeds meer en meer van, zoveel dat mijn hart er van overloopt. Dank je Dylan. Dank je.

Reacties   

#8 Judith 21-12-2010 10:00
Hoi Ellen,

Dank voor je felicitatie :-)! Jesse is inderdaad bijna 6 maanden oud. We gaan dus alweer bijna een neiuwe fase in met korstjes brood en ander sabbelmateriaal ,-).

Mijn blogjes schrijf ik op mijn hyves-pagina, die wil ik graag bewaren voor als de jongens later groter zijn. Ik zal je toevoegen aan hyves (je staat ook bij JB toch?)

Ga vooral zo door! Ga ik nu even je laatste blog lezen :-) tot hoors!

Liefs, Judith
Citeer
#7 Ellen 20-12-2010 22:18
Hoi Judith!
Wat ontzettend leuk om je berichtje aan te treffen vanochtend! Wat leuk dat je mijn blog soms leest. En dat je je herkent in wat ik schreef, leuk om te horen! Erg mooi om te lezen met hoeveel warmte je schrijft over je gezin.

Tegelijk voel ik me ook een beetje schuldig! Ik wil al tijden wat van me laten horen omdat me ter ore kwam dat jullie een tweede zoon hebben gekregen. En dat komt er maar niet van. Dus op deze wat onorthodoxe wijze: gefeliciteerd! Jesse is inmiddels vast al een half jaar oud denk ik? Heel hartelijke groetjes voor jou, maar ook voor JB natuurlijk!
Oh en laat me weten waar je blogt, lijkt me leuk om te lezen als je dat goed vindt!
Liefs! Ellen
Citeer
#6 Judith 20-12-2010 16:59
Hoi Ellen,

Ik heb net onze jongste (Jesse :-) de avondfles gegeven en vlak voordat ik de computer afsluit, dacht ik: nog even de blog van Ellen lezen. Voor het geval dat je denkt, wie is dit nu weer? Ik ben Judith, de vrouw van Jan Bernard (je neef :-). Ik lees je blog wel vaker, niet alleen omdat ik je ken, maar ook omdat ik vind dat je prettig schrijft en omdat het mij inspireert mijn eigen belevenissen met onze jongens te bloggen.

Tijdens het geven van de fles aan Jesse bedacht ik me, met een onbeschrijfelijke warmte in mijn hart hoeveel ik van Joost en Jesse houdt. Ik zei Jesse letterlijk: \"ik zal er altijd voor je zijn\". Nog geen 10 minuten later lees ik deze blog. Je bent niet \'van\' mij, je bent \'bij\' mij. Hoe waar is die zin! Maar ook de dankbaarheid is zo treffend! Ik ben, net als jij, iedere dag dankbaar met mijn kinderen, iedere dag dankbaar dat ik hun moeder mag zijn en iedere dag dankbaar dat zij zich veilig voelen bij ons.

Bedankt voor jouw blog als mooie afsluiting van mijn zondag, samen met mijn drie mannen!

groet, Judith
Citeer
#5 Rolf 19-12-2010 00:04
Ik herken écht mijzelf en mijn gezinnetje hierin... ben een sentimenteel mannetje geloof ik... haha
Citeer
#4 Ellen 18-12-2010 23:56
Dank je Sharon!
Citeer
#3 Sharon 18-12-2010 19:46
Heel mooi!!
Citeer
#2 Ellen 18-12-2010 11:38
En van jouw reactie raak ik dan weer ontroerd!
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Rolf! Jammer dat we vorige week niet konden komen, maar we komen elkaar wel weer tegen! Groetjes daar in Winsum!
Citeer
#1 Rolf 18-12-2010 11:35
Kan iemand mij de zakdoeken aangeven?

Mooi geschreven!!!

Groetjes uit Winsum.
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen