Star Wars en passie

Dylan gaat uit z'n dak deze week! De hele week hangt al aan elkaar van feestjes en leuke dingen, onder andere door de Noorderzon, een theaterfestival in het Noorderplantsoen in de stad Groningen. Dat is een dikke week elke avond feest! Maar Dylans papa had nog een andere verrassing voor 'm in petto. Dylan is gek van Star Wars: heeft alle Lego Star Wars-filmpjes op YouTube al tien keer bekeken en heeft z'n ene Star Wars-boek meerdere keren verslonden. En toen we in Legoland waren deze zomer, moest als eerste de StarWars afdeling bezocht worden uiteraard. Hij vond het reuzejammer dat ie met z'n 7 jaar nog te jong is voor de films. Maar deze week kwam Brenny er achter dat film één van Star Wars wél voor alle leeftijden is. (niet dat aan te raden is om met je baby naar de film te gaan kijken trouwens, maar goed, da's weer een heel ander verhaal :-) ) Dus had Brenny in het geniep Star Wars I voor Dylan besteld. Woensdag kwam ie binnen met de post. Ik geloof dat we Dylan in tijden niet zóóó enthousiast hebben gezien. Zó blij, zó wild en zó jippie! En hij kan er sindsdien niet meer over ophouden! Iedereen....
 
...die hij tegen komt, vertelt hij over zijn Star Wars-dvd: de meneer bij de biowinkel, de schoenmaker, de cassière bij de Albert Heijn en natuurlijk alle vrienden en bekenden die we maar tegen komen. Het is echt fantastisch om te zien! Hoe enthousiast hij is, hoe hij zich er helemaal op stort, alles wil weten, en alles wat ie weet wil delen met iedereen. Er zit bij de film ook een dvd met een documentaire over hoe de film is gemaakt, en ook die heeft al twee keer bekeken! Hij vind het allemaal even interessant: de muziek, de radiografisch bestuurbare robots, de trucs en effecten! En hoewel ik eraf en toe wel wat overprikkeld van word (omdat ie letterlijk niet meer ophoudt met vertellen!), geniet ik er enorm van! Het is namelijk pure passie! En de mensen die die passie herkennen, reageren enthousiast op al zijn verhalen. En anderen weer niet. Dat was gister ook grappig om te zien toen we meededen aan een vleermuisexcursie bij de Noorderzon, superleuk overigens! Ook daar vertelde Dylan aan mensen van de vleermuizenwerkgroep (mensen met een passie voor vleermuizen!) over zijn liefde voor Star Wars. En de ene kan die passie herkennen en reageert enthousiast, en de andere kan zich niet voorstellen dat er naast zijn eigen passie ook nog andere passies bestaan, en reageert nauwelijks. Ik denk dat Dylan niet alleen erg veel leert over Star Wars, maar ook over mensen!

Comments   

#2 Ellen 2011-09-02 09:53
Hoi Ranjana!
Dank voor je enthousiaste reactie! En dóén, nog meer je passie delen met mensen! :-)
Tot gauw hè! Liefs, Ellen
Quote
#1 Ranjana 2011-09-02 09:51
Hi Ellen,

Nou, zoals verwacht denk ik :side: , word ik helemaal blij van dit verhaal. Het herinnert mij eraan dat ik best nog veel meer mijn passie mag delen met mensen. Wat een inspirerend voorbeeld! Dank je wel!
Liefs voor jullie, Ran
Quote

Add comment


Security code
Refresh