Incredible Hulk, een gezondheidsoffensief

Ik ben zó blij en opgetogen over de nieuwste ontwikkelingen hier in huis op het gebied van voeding! Ik ben altijd wel bezig met voeding, ben me er erg bewust van wat voeding met me doet en probeer daar een weg in te vinden zonder dat ik drie verschillende dingen sta klaar te maken voor de drie verschillende mensen hier in huis met drie verschillende wensen! Maar dat is een gedoe. Als het aan mij ligt, eet ik veel rauwe groente, noten, zaden en de hele reut. Brenny daarentegen is een behoorlijke carnivoor, die vanwege zijn gewicht al langere tijd bezig is met diverse diëten. En Dylan? Die wil geen groente! Zoveel als zijn moeder lust (ik dus), zo weinig lust hij. Het enige wat we zonder protest naar binnen krijgen is broccoli, gelukkig wel een erg gezonde groente, maar Brenny vindt broccoli maar weer niks. En zo ben ik steeds aan het zoeken naar balans. En die balans was aardig zoek het afgelopen jaar. Zo veel aandacht als ik besteedde aan mijn eigen eten en dat van Brenny....
 
....zo weinig lette ik op dat van Dylan, was te toegeeflijk, net zo teogeeflijk als ik was naar mezelf in m'n chocoladebuien. Dus liet ik hem veel te veel suiker eten, veel te veel tarwe. Ergens in het afgelopen jaar kwam er een bewustwordingsmoment: "het is toch te zot dat ik me in Dylans eerste jaren zo ontzettend heb uitgesloofd om de borstvoeding tot een succes te maken, en nu lijk ik het bijna te hebben opgegeven, Dylans lichaam heeft goeie voeding nodig!" Maar dit bewustwordingsmoment was ook maar zo weer vertrokken. Pas deze zomer kwam het weer terug. We waren bij onze acupuncturist en die meet ons eerst altijd helemaal door waardoor de disbalans van dat moment duidelijk wordt. Dylans weerstand was totaal verzwakt. Midden in de zomer maar een weerstand van midden-winter. Wake-up call! Werk aan de winkel. Ondanks mijn aversie tegen dwang, word ie nu verplicht tot het eten van groente. Maar wat nog veel beter is, het juice-apparaat is uit het stof gehaald en de dvd van The Juicemaster wordt weer bekeken! Dus hebben wij deze week al twee keer The Incredible Hulk gemaakt! Dat is een juice van groene appels, verse ananas, spinazie en selderij. Dylan vind het fantastisch, juicen. Die spinazie in die juice zag ie niet zitten natuurlijk, maar tot zijn verrassing was het een superlekkere juice! (En in mij juichte het: hij eet spinazie, hij eet spinazie!!!!) Vanochtend hebben we ontbeten met breakfast-on-the-go, een gestaafmixerde combi van muesli, banaan, biogarde, agavesiroop, rijstemelk, ijsblokjes en bosbessen! En hij eet! Dylan eet, met smaak en met plezier, want alleen al het samen eten maken is supergezellig. Deze mama is zó blij en weer zó geïnspireerd!

Add comment


Security code
Refresh