Smile because it happened

"Don't cry because it's over, smile because it happened." Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Vanochtend realiseerde ik me ineens dat je de strekking van deze quote pas kan leven als je in het moment NU leeft, en gelukkig bent in het NU. En dat bén ik, misschien niet voor 100% van de tijd, maar toch best vaak. Toen vorig jaar de vakantie voorbij was en Dylan weer naar school moest, was ik weemoedig: het fijne samenzijn was weer voorbij, de heerlijke momenten die we in het zomerse beleefden waren vervlogen. Maar dit jaar voelt het heel anders! Het was een heerlijke zomer, wat hebben we niet allemaal beleefd met z'n drietjes! Zweden, Hamburg, Legoland, de zee (oh die heerlijke zee!), Noorderzon, het was een prachtige tijd! Maar ik ben niet meer weemoedig...
 
....en dat vind ik wel fijn om te ontdekken. Dat weemoedige gevoel heeft me m'n leven lang vergezeld, maar ik geloof dat het plaats gemaakt heeft voor extra intensief van het nu genieten. En als ik heb genoten van het moment, dan hoef ik ook niet weemoedig te zijn, maar kan ik terugkijken en terugvoelen naar een fijn moment. Smile because it happened.
 
Dus, morgen gaat Dylan weer naar school. Hij heeft er geen bal zin in. En ik ook niet, want ik zal hem missen! De vakantie is na vandaag echt voorbij, maar mijn weemoed gelukkig ook! We hebben een heerlijke vakantietijd gehad, veel genoten, veel beleefd, veel om dankbaar voor te zijn! Wat een rijk leven!

Comments   

#2 Ellen 2011-11-10 07:50
Super Gina! Fijn om je reactie te krijgen!
Quote
#1 Gina 2011-11-10 07:49
Ik had een big smile tijdens het lezen en heb daar van genoten. :)
Quote

Add comment


Security code
Refresh