Tarwe

We hebben een heel ander kind! Echt, de sfeer van de dag is zo enorm anders sinds woensdag. Die dag ontdekte onze acupuncturist een overgevoeligheid voor tarwe bij Dylan. Dat ik er niet eerder aan gedacht heb!!!!! Ik heb het zelf ook namelijk, en ik eet mondjesmaat tarwe. En als ik er een tijd lang teveel van gehad heb, krijg ik jeuk en raak ik uit balans, maar dat gebeurd hoogstzelden meer. Dylan heeft geen jeuk, maar wel heel vaak buikpijn. Zodra hij gaat eten bijvoorbeeld. En de laatste tijd had zijn gevoeligheid wel drastische vormen aangenomen. Bij elk ding wat mis ging: huilen of (ik haat het woord maar ik weet geen betere:) gejammer. Als ik nu terugkijk zie ik wat er aan de hand geweest is, hij was zo labiel als een deur! Maar het suffe is, als je er midden in zit, zie je het niet. Niet vanuit de overzichtpositie in elk geval. Hoe een situatie geleidelijk aan.....
 
...van kwaad tot erger kan worden, zonder dat je je daar echt van bewust bent, dat verwondert me nog het meeste. Als Dylan jammert of huilt om iets, probeer ik zijn gevoelens te benoemen zodat ie grip krijgt op de situatie. En als je je gehoord voelt en begrepen, dan zijn zelfs de beroerdste emoties prima te doorstaan. Maar de laatste tijd viel er niet tegenop te "empathiseren"! De algehele ontevredenheid nam hand over hand toe. En wij werden er onderhand stapelgek van. Maar nu blijkt dat zijn hele systeem gewoon enorm ontregeld was door die tarwe! Ik wist dat gedrag enorm beïnvloed kan worden door voeding, maar dat het zulke enorme gevolgen kan hebben, ik vind het toch weer ongelofelijk! Gister waren we een dagje uit met z'n drietjes en de hele dag was een genot, geen gedoe, een vrolijke en uitbundige Dylan, heerlijk! Ik merkte dat ik me langzaamaan weer kon ontspannen, want zijn gedrag heeft een aardige impact op me gehad. Was ik me ook totaal niet bewust van! Voel me helemaal uitgelaten omdat de betere tijden aangebroken zijn, die tarwe omzeilen dat redden we wel, ook al zit het overal in. Ik ken het programma, weet wat ik waar moet kopen. Het is alleen zoeken naar wat Dylan lekker vindt. Maar daar heb ik gewoon zin in. Jiehaa! Deze mama blij! Het is weer gezellig!

Comments   

#2 Ellen 2010-10-19 15:02
Hoi Elisa!
Nog 7 andere produkten, wow! Da\'s heavy! Bij Dylan zijn tarwe, suiker en melk de aandachtspunten. Maar dan nog 7, da\'s andere koek!
Ik kan alleen vertellen hoe wij het hebben gedaan: speltbrood kopen (warme bakker, is niet alleen spelt maar dat viel bij Dylan goed), pannenkoeken bakken van volkoren speltmeel van Esta, speltreepjes van Molenaartje (bioloog) voor onderweg, speltmuesli ook van de bioloog, dat soort dingen! Zoeken en uitproberen, want Dylan vond lang niet alles ook lekker. Ik weet niet waar je woont, maar in Duitsland heb je ook een vrij uitgebreid assortiment speltprodukten(\'dinkel\' in het duits). Daar hebben wij wel veel dingen weggehaald die Dylan lekker vond. Zoals gepofte spelt, en soyarijstemelk (betaalbaar bij Famila in Dtsl, bij bioloog 2 à 3 keer zo duur). Ik lepel maar even wat op, weet niet of je er wat aan hebt!
Wat heb je trouwens een enige website! www.deopruimkunstenaar.nl
Ik ga je even mailen hoor!

groetjes, Ellen
Quote
#1 Elisa 2010-10-19 14:48
Hoi Ellen,

Wat erkenbaar jouw verhaal over tarwe.
sinds juni 2010 is ook bij mijn dochter Lisa een allergie voor tarwe (met nog 7 andere producten!)geconstateerd.We zijn onder begeleiding van een diëtist aan een orthomoléculair dieet begonnen (een hele klus!). Veel groenten, veel fruiten en noten...het heeft duidelijk resultaat opgeleverd. Helaas is bij haar de jeuk niet geheel over.
hoe heb je het aangepakt zo\'n tarwevrij dieet? heb je tips?

groetjes, Elisa
Quote

Add comment


Security code
Refresh