Zes

De verjaardag is voorbij. Jippie. Dylan is nu echt 6. De vriendjes zijn geweest, de buurkinderen en de familie. En dat in twee afdelingen, de vriendjes en de buurkinderen op z'n verjaardag na schooltijd, en de familie twee dagen later. En nu kan ik geen hapjes meer zien, geen taart, geen slingers. Nee, ik vond het best leuk, vooral het kinderpartijtje, maar ik had zoals gewoonlijk me een hoop werk op de hals gehaald. Tijdens dit soort events kun je mijn perfectionisme in optima forma aan het werk zien. Niet alleen het huis en onze tuin moesten versierd zijn, maar ook het hele grasveld daarachter! Vlaggetjeslijnen alleen leek me niet voldoende, ik liet ook nog een party-tent aanrukken. Want dat ziet er zo gezellig.....
 
....uit met dat mooie weer (en dat mooie weer wás er, wow!). Niert alleen de kinderen moesten een partijtje, maar ook de ouders werd bier, zelfgebakken rijstekoekjes en per brommer aangesleepte pizza in de maag gesplitst (vijf pizza's? riep mijn lief daags tevoren uit, dat is wéér 40 euro! waarop ik antwoordde: ja maar ik heb het ze al beloofd!). Ja het was wel erg leuk. Het was de dag voor koninginnedag dus het kon ook. De laatste gingen om 20.00 uur weg, ja goed bedacht en goed georganiseerd. Maar nu ben ik er ook echt klaar mee. Zo klaar, dat ik mijn eigen verjaardag over een paar weken maar skip, ik heb geen zin meer in gedoe. Misschien toch iets te veel gedaan. Maar dat ik geen zin meer heb in een feestje komt goed uit, want mede door die pizza's is de buidel leeg.....Ik denk dan maar, het komt uit mijn liefde voor mijn zoon voort. En de dooddoener 'hij wordt maar één keer zes' is nu toch ook wel op z'n plaats, niet???

Reacties   

#4 Ellen 06-05-2010 13:00
Eenvoud dus :-). Tja. Daar hoorde ik mijn geliefde ook al over, in deze zelfde trant. Ben bang dat het er nog niet in wil, ben hardleers hè? :-)

Het grappige is, toen ik al die slingers aan het ophangen was, samen met mijn moeder, toen ontdekte ik ineens van wie ik dat perfectionisme deels heb overgenomen, erg grappig om te ontdekken, bij haar moesten de vlaggetjes zelfs nog preciezer opgehangen dan bij mij, we hebben er samen erg om gelachen!
Citeer
#3 Guest 06-05-2010 09:52
Een taart kopen/maken, vrienden en familie uitnodigen, koffie en thee maken, een paar slingers ophangen... Zoiets? :-)
Citeer
#2 Ellen 06-05-2010 09:26
En als jij me dan gaat vertellen wat \'normaal\' doen is, dan wil ik dat best proberen hoor! ,-)
Citeer
#1 Guest 05-05-2010 22:52
Dus, je zoon is zes geworden en nu ben jij doodmoe, kapot én blut! Zelfs geen zin meer in je eigen verjaardag! Hmm. Dat kan niet de bedoeling zijn, toch? Volgend jaar gewoon normaal doen hoor, dan vinden we je ook lief ,-). En heel erg gefeliciteerd met je kleine grote man!
Citeer

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen