Nee zeggen

Gelukkig zegt Dylan alles tegen me. Niet altijd direct na schooltijd, dan is het voor hem vooral belangrijk om mij zijn tekeningen te laten zien. De ene na de andere brandweerauto komt voorbij, en ze worden steeds mooier ook! Maar als ik 'm dan vraag naar school, wat ie gedaan heeft of zo, zegt ie steevast: "dat is te ingewikkeld om uit te leggen". Daar leg ik me dan maar bij neer. Maar als er iets belangrijks gebeurd is, of iets heeft veel indruk op 'm gemaakt, dan komt het er meestal op een later tijdstip uit. Zoals vanmorgen bij het aankleden. Met grote ogen vertelde Dylan dat vriendje X. hem....
 
...had gechanteerd. Dylan had enthousiast verteld over zijn New Yorkse brandweerwagen, die erg cool is. En vriendje X. had hem opgedragen deze wagen aan hem te geven, want anders mocht hij niet meer meespelen met zijn groepje. Oef! Dat is een megaspagaat voor Dylan, want op dit moment is meespelen met hét groepje verschrikkelijk belangrijk. Maar zijn "Fire Department New York" dat is toch wel een heel groot offer!!!! Hij weet nog precies waar en hoe hij 'm gekregen heeft. En voor Dylan zijn zijn auto's zo gigabelangrijk. Dus hij voelt de onrechtvaardigheid van het geheel erg goed. Maar ja, niet spelen met hét groepje? Hij draagt de oplossing aan: hij koopt er nog één die hij aan vriendje X. zal geven. Shit, denk ik, hij gaat dus voor de bijl. Zo logisch! Het gesprek gaat verder op de fiets en ik zeg dat ik 't erg rot voor hem vind dat een jongetje wat hij zo leuk vindt, toch zo iets vervelends doet. En ik voel dat ie het fijn dat dat ik het begrijp maar ook dat ie er nog steeds mee in z'n maag zit. Dan ineens weet ik het. Ik vertel hem, dat als ie het moeilijk vind om hier "nee" tegen te zeggen, hij ook prima kan zeggen dat het van mij niet mag, speelgoed weggeven. Zijn gemoed klaart onmiddelijk op. dat lijkt 'm wel wat! En hij herinnert zich ineens hoe een andere moeder dat ook niet goed vond dat haar zoontje speelgoed weg gaf aan vreindje X. (Ik vond toen al dat er een luchtje aan zat, dat dat jochie speelgoed weggaf, maar nu is het plaatje compleet.) En nog voor we het schoolplein bereiken heeft ie z'n dilemma opgelost. Natuurlijk moet ie gaan leren om gewoon "nee" te zeggen, maar dat lukt 'm nu nog niet, en hij mag mij er best voor gebruiken om dat stap voor stap te leren.

Comments   

#4 Ellen 2010-04-22 19:49
Leuk om dat te horen, en als ik eerlijk ben, ik mis ze ook! Ik baal er best van dat het me op dit moment niet lukt om ze te schrijven, maar er komt er snel weer één aan voel ik :-)!
groetjes!
Quote
#3 Guest 2010-04-21 06:36
Ik merk het :-). Mis je stukjes wel hoor! Hoop nog elke dag op een nieuwe. Succes!
Quote
#2 Ellen 2010-04-20 11:28
Hahahaha! Ja daar is het wachten op hè, dat bloggen van mij zit helemaal in het slop! Maar goed dat je me opport, ik denk dat er meer komt! :-)
Quote
#1 Guest 2010-04-20 07:14
Leuk stukkie, komt er nog meer?
Quote

Add comment


Security code
Refresh