Moeilijke beslissingen

Oeh men, wat is dit ka uu tee. Sorry hoor. Dat is natuurlijk geen schrijftaal voor een dame, en ook geen spreektaal. Maar het moet er even uit. Moeilijk vind ik dit, heel moeilijk. Dylan en ik zouden spelen met zijn star wars basis, want Dylan is een kind die het erg nodig heeft dat je dingen met 'm doet, en in zijn belevingswereld kruipt. Gráág! En hij had het even moeilijk toen ie van school kwam, want een jongen met wie hij bevirend is had 'm op z'n hoofd geslagen. Je kan je afvragen of dat vrienden zijn, maar goed. Hij was van streek. En Brenny en ik hadden iets tegen hem te zeggen warvan we wisten dat ie wéér van streek zou raken. En dat gebeurde. We zijn namelijk bezig met een nieuwe school voor Dylan. Hij gedijt niet goed op deze, gaat met heel veel tegenzin naar school. Het onderwijs is er vrij traditioneel en we hebben de indruk dat Dylan het beter zou doen op een wat minder traditionele school waar mogelijk ook meer aandacht is voor zijn vermogens. Want Dylan blijkt na een psychologische test hoog intelligent, in de volksmond ook wel hoogbegaafd genoemd. Dat betekent dat je naast slim, ook een andere manier van denken hebt. En dat vraagt eigenlijk ook een andere vorm van onderwijs. Dus. Dylan is nu een ochtend wezen meedoen op een mogelijk nieuwe school. En hij vindt het helemaal niks. Kijkt met de bril:
 
..."ik wil niks met deze toestand van doen hebben, ik wil blijven waar ik zit". En uit die droom hebben we hem net geholpen: dat ie hoe dan ook niet blijft waar ie zit. Aiaiai. Hard huilen en hij sloot zich op in de slaapkamer. Hij had de deur zelfs dichtgeplakt. Maar ik mocht na een kwartier toch de tent weer betreden. Hij is zo verdrietig!! Toen ik 'm vroeg of we nog zouden gaan spelen met de Star Wars basis, zei hij: "Het duurt even voor ik weer kan spelen met iemand die iets doet wat niet goed voor me is."  Ai. En die kwam binnen. Met tranen in m'n ogen zit ik dit daarom te tikken, even mijn verhaal doen. Even delen. Omdat het soms zo moeilijk is om als ouders beslissingen te nemen die je kind niet leuk vindt, maar die uiteindelijk (hoop je) beter zijn voor je kind. En dat vind ik gewoon heel erg moeilijk. En tegelijk mag ik mijn handen dichtknijpen, vandaag zijn er 44 ouders bijgekomen die dit soort beslissingen niet meer voor hun kinderen kunnen nemen omdat ze er domweg niet meer zijn....... We leven denk ik allemaal erg met ze mee.

Comments   

#4 Ellen 2012-03-14 20:56
@Géke
Mooi dat je me dat zegt, dat had ik nog niet beseft, maar dat is wel zo! En ja, ik voel me gesteund, helemaal met jullie reacties. Bedankt! Liefs! Ellen
Quote
#3 Ellen 2012-03-14 20:53
@Ranjana Dank je wel! Lief van je!
Ook liefs voor jou!
Quote
#2 Géke 2012-03-14 20:51
Hey lieve Ellen,

Dank voor je openheid en oprechtheid, dat maakt dat ik me gesteund voel en jij door het te delen hopelijk ook.
En wat mooi óók dat Dylan dit zo naar je uit en met je deelt. Heel veel kinderen hebben dat op die leeftijd allang afgeleerd dus daar kan je trots op zijn, dat is jullie verdienste!
Hart onder de riem van hier naar jou/jullie.
Liefs, Géke
Quote
#1 Ranjana 2012-03-14 20:50
Lieve Ellen,
Ik zet jullie alle 3 even in het gouden zonnetje. Dank je wederom voor je open kwetsbaar delen. Liefs, Ranjana
Quote

Add comment


Security code
Refresh