Inspirerende sprinkhaan

Gefascineerd zit ik te kijken. Zó vaak kom je dat niet van zo dichtbij tegen. Een sprinkhaan. Als ik de was wil ophangen zit ie daar, op een knijper, te wachten tot ie door mij gezien wordt. Wat een beauty! Ragfijne pootjes, een soort van angel aan zijn achterlijf (kan zo'n beest steken eigenlijk?), en voelsprieten die minstens zo lang zijn als z'n hele lijf. Prachtig!! Ik ga er even voor zitten om  'm te bekijken en van 'm te genieten, wat een gaaf beestje!!!! Zo maar op mijn waslijn. Voel het ontzag voor de natuur, net zoals ik vol ontzag naar de sterrenhemel heb staan te kijken gisteravond. Wat is het leven in al haar verschijningsvormen toch fantastisch! En dan...dringt het tot me door.... : Waarom.....
 
....kijk ik eigenlijk niet zo naar mezelf? Zo vol ontzag voor het prachtige lichaam wat ik bewoon? Wat een enorme hoeveelheid mogelijkheden heb toch! Ik kan lopen, ik kan zingen, ik kan lachen, ik kan pianospelen, ik kan vrijen, ik kan luisteren naar mijn zoon die onafgebroken StarWars-liedjes aan het zingen en beat-boxen is, ik kan koken, ik kan aandachtig zijn, ik kan genieten, ik kan creëren....de lijst is eindeloos! Werkelijk eindeloos! Wat een mogelijkheden heb ik niet door in dit lichaam te wonen! En ik probeer om met hetzelfde ontzag waarmee ik naar deze sprinkhaan kijk, te kijken naar mezelf. En ik ben perplex, ik kijk altijd met ontzag naar buiten, naar de schoonheid in anderen, naar mijn zoon, naar de natuur, maar meestal niet naar mezelf! En dat terwijl ik ook een verschijningsvorm ben van diezelfde goddelijkheid! Mijn hart is aangeraakt vanochtend, door een sprinkhaan.... Dank je wel lief beest! Wat heb je me iets moois laten zien!

Comments   

#4 Ellen 2011-10-26 07:17
Hoi Hinke!
Nog bedankt voor je reactie op deze blog een tijdje geleden, ik zie dat ik helemaal niks terug had geschreven terwijl dat wel mijn gewoonte is! Bij dezen :-), groetjes!
Quote
#3 Ellen 2011-10-26 07:16
Hoi Gina! Fijn dat het je raakte, en erg leuk dat je me dat laat weten, dat doet mij dan weer goed :-)
groetjes!
Quote
#2 Gina Bouwman 2011-10-26 07:14
Het raakt me en doet me goed. Dank je Ellen.
Quote
#1 Hinke 2011-09-25 19:04
Mooi! :)
Quote

Add comment


Security code
Refresh