Elke dag valt iets te vieren

Ik zat gewoon even te genieten op de bank met een muziekje, en dat gebeurt niet vaak. Dat ik gewoon lekker op de bank zit te luisteren en te niksen. Héérlijk! Ik genoot er echt van gisteravond. Het muziekje wat ik draaide was van De Dijk. Hun nieuwe CD Scherp De Zeis, héérlijke plaat. Ik had de cd cadeau gedaan voor Sinterklaas aan Brenny, maar in de praktijk komt het er op neer dat ik 'm draai! Voelt een beetje stupid, alsof ik 'm voor mezelf gekocht heb, wat echt niet zo is, maar ach, het is gewoon heerlijke muziek. En het aardige is, dat vindt Dylan ook! Hij zat terwijl ik lekker op de bank zat, te spelen met zijn zelf gebouwde lego Star Wars basis. En daar moet bij gezegd worden, het komt niet supervaak voor dat ie dat doet. Hij wil eigenlijk altijd dat ik meespeel, en dat doe ik soms, maar meestal niet, tot groot verdriet van Dylan. Maar nu gaat ie er helemaal in op, heerlijk om te zien! En terwijl hij op de grond zit te spelen en ik op de bank zit te genieten komen de liedjes van De Dijk voorbij. Als de titelsong begint staat ie even op en beweegt mee met het ritme wat ingezet wordt, het klinkt zo lekker! En Huub van der Lubbe zingt: 
 
Elke dag valt iets te vieren
In het groot of in het klein
 
En dat is precies wat ik aan het doen ben, vieren dat ik vandaag een belangrijke stap heb gezet op het gebied van mijn werk, en ik voel me trots en blij. Heb ook het gevoel dat ik het mag nu, op de bank zitten en niksen, juist omdát ik hard gewerkt heb om hier te komen. Ja het arbeidsethos zit er nog iets te goed in, maar daar wordt aan gewerkt. De muziek gaat verder...
 
Elke dag valt iets te vieren
Op het leven en de dood
Want het gaat ons allemaal een keer gebeuren
Nee. ze maken mij niks wijs
Kom me niet met een toegift zeuren
Voor na het einde van de reis
Wie nu leeft moet straks niet zeuren
 
En dan komt Dylan naar me toe en zegt: "Mama, mama, ik snap waarom ie dat zingt: Wie nu leeft moet straks niet zeuren, want je moet blij zijn dat je gelééfd hebt!" En dan glunderend! Omdat ie weet wat de zanger bedoeld heeft. En ik glunder ook. Van trots op mijn lieve jong, die zo wijs is en zo prachtig in elkaar zit. Mijn God wat vind ik het een voorrecht om zijn moeder te zijn! Leve het leven!
En het lied vervolgt:
 
Elke dag valt iets te vieren
In dit even dat we er zijn
...Het liedje Scherp De Zeis kun je hier op YouTube beluisteren. 

Comments   

#2 Sonja Haitjema 2012-01-15 16:56
Weer heel mooi!!!
Quote
#1 Gina 2012-01-15 15:11
Wat een wijze zoon heb jij! Kan me zo goed voorstellen, dat zijn opmerking alleen al, reden tot vieren is! :) Dank voor het delen.
Quote

Add comment


Security code
Refresh