Links

Inspiratie op het gebied van ouderschap

Enjoy Parenting  Scott Noelle schrijft erg insprirende stukjes die je dagelijks in je inbox kunt laten bezorgen. Het kan je helpen langzaam 'out of the box' te leren denken wat betreft je 'parenting-style'. Vooral boeiend als de babytijd van je kind voorbij is en je meer te maken krijgt met gedrag van je kind dat om oplossingen vraagt. Eén van mijn favoriete stukjes: The Wild Child.
 
The natural child project  Site geschreven vanuit het verlangen dat alle kinderen behandeld worden met eerbied, respect , begrip en compassie. Vooral de enorme hoeveelheid artikelen die er online staan over allerhande onderwerpen zijn erg interessant.
 
Mooie slideshow  Neale Donald Walsh (schrijver van Een ongewoon gespek met God) over wat je je kinderen kunt leren. In zijn eigen woorden: "Leer je kinderen dat écht geluk van binnenuit komt: dat ze geen goedkeuring van anderen nodig hebben; dat zelfs mislukkingen eigenlijk successen zijn omdat het leermomenten zijn. Dit zijn de handvaten die ze nodig hebben om succesvol, gelukkig en compleet te zijn, als kinderen, maar uiteindelijk ook als volwassenen".
 
Natural parenting and the wisdom of the rainforest
 
De herontdekking van de babyknuffel
 

Inspiratie op andere vlakken

FlyLady
Dit is echt een hele goeie voor chaotische ouders waar van ik er ééntje ben. Chaotische mensen zijn over het algemeen  zeer creatief maar een ramp in het huishouden. Als je georganiseerd geboren bent kun je deze link rustig over slaan. Maar heb je zoals ik altijd het gevoel dat je te weing tijd hebt(om met je kind te spelen bijvoorbeeld), of ben je in principe altijd je sleutels kwijt of heb je de neiging  nooit iets achter je kont op te ruimen, dan is het beslist de moeite waard hier een kijkje te nemen. Het grappige is wel dat systeem met routines veel meer bereikt dan alleen een goed georganiseerd huishouden. Het pept uiteindelijk je hele eigenwaarde op en leert je écht van jezelf te houden, door bijvoorbeeld jezelf én je gezin een schoon en opgeruimd huis te gunnen. En je houdt veel meer tijd over voor leuke dingen! 
 
Thoughts become things
Site van Mike Dooley waar je je aan kunt melden om elke dag een inspirerende en vaak humoristische boodschap  te ontvangen van 'het universum'. 
 

Meer links over ouderschap

Transforming Family 
 
Metamama, coach voor ouders

 

Blogs van andere moeders en vaders

Berichten van het moederfront
 
Philippe blogt over zoon Chris